Att lägga plattkant mellan gräs och rabatt går som en dans med ”motorsågen”.


126 ord (words) 2018 05 30

Från läggning av rundelns plattkant under Kristihimmelsfärdshelgen (10-13 maj) 2018. Stenmjöl jämnar av terassbotten och betongplattorna St Eriks "Klassisk" 350 x 350 x 40.
Från läggning av rundelns plattkant under Kristihimmelsfärdshelgen (10-13 maj) 2018. Stenmjöl jämnar av terassbotten och betongplattorna St Eriks ”Klassisk” 350 x 350 x 40.

Efter att ha slitit med rundeln och rabattkanten mot östra gräsmattan med spadar och skyfflar, så kom K. på att motorsågen kanske kan gå fint till att skära upp grässvålen med och dela den i lagom bitar för att sedan ta bort. Kedjan skulle förstås ta stryk men K. hade en som ändå var kasserad. Vi hade ju rabattkanten mot västra gräsmattan kvar och den är mycket längre vilket betyder att den skulle bli jobbigare även om gräset där är kortklippt.
Se, med motorsågen gick det som en dans.
Det som skulle tagit några timmar gick nu på några minuter! Vi hade märkt ut den svagt kurvade linjen plattorna skulle läggas i och sedan skar K. med motorsågen efter den. Följde den svaga kurvan perfekt och snittet blev så fint.
Därefter delade han den långa ormen av grässvål i små lagom bitar att ta på skyffeln och kärra bort. (Vi ska ha dem på ett annat ställe i trädgården)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: