att designa – en rörelse som kan uttrycka allt från behag till skräck – a move expressing everything from grace to horror

nätbutik – produkter – (web shop)

559 ord (words. Scroll down for English …) publ. 2017 11 25
uppdat. 2020 03 20

Tryck av mina målningar, krokier* och modellteckningar på tavlor av duk, papper, metall, etc. i olika storlekar, på mobilskal, duschdraperier, vykort, posters, affischer, kuddar, tygväskor, t-tröjor, handdukar, lakan, batteriladdare, necessärer, muggar, duschdraperier m.m..
På grund av covid-19 även munskydd!
… finns att köpa på webbplatsen fineartamerica.com (FAA) och pixels.com.
(Det är samma webbplats med olika adresser. Pixels är en underdomän till FAA.)

(Prints of my paintings and life studies on canvas, paper, metal etc. in different sizes, on mobile shells, cushions, t-shirts, mugs, notebooks, and so on … are for sale at fineartamerica.com (FAA) and pixels.com web shop.
Due to covid -19 even face masks.
(Same site with different addresses. Pixels is a sub domain to FAA.
)

Sell Art Online

*Kroki är det försvenskade ordet av franskans ”croquis” som betyder snabb skiss. Jag har lärt mig att använda det i ett svenskt sammanhang i betydelsen, att fånga karaktären av en människa (eller ett djur) med några få snabba drag.

*”Kroki” is the Swedish form of the French word ”croquis” which means quick sketch. In a Swedish context I have learned to use it in the meaning of catching the character of a human (or an animal) with a few quick strokes.

Läs mer om vedermödorna att få fram foton av bilder av tillräckligt god kvalitet för att ladda upp på nätet. Endast påbörjad …


Fria nerladdningar:


Vad heter växten?

Skriv till mig >> här, jag kanske kan hjälpa dig.


Kommande material för nerladdning:

Krokier och modellteckningar


Böcker, häften

Varför teckna kroki?

Samma pecha kucha i powerpoint format nedan.
Same pecha-kucha as power point with notes below.

Denna tunna bok är en pecha-kucha* i bokformat. I mitt tycke är den en rätt bra sammanfattning om vad kroki är. I allafall om vad tecknandet har lärt mig och fortfarande lär mig efter dryga fyrtio, snart femtio år. Det viktigaste kanske har varit att tecknandet är en ingång till att tala om hur olika vi ser och uppfattar världen, men också att det finns likheter.

*en pecha-kucha är ett presentationsformat där 20 bilder visas i 20 sekunder var. Texten till var bild tar alltså högst 20 sekunder att läsa högt.
Ursprungligen gjord till ett möte, till en pecha-kucha, i Tällberg i Dalarna, augusti 2012.

ca 6 Mb pdf fil. 22 sidor

En pecha-kucha om kroki
som powerpoint med anteckningar. En pdf.

ca 1 Mb

in english A pecha-kucha about life studying, gesture drawing
as a power point with notes. A pdf.

ca 1 Mb


Krokibloggar 2018

”Krokibloggar” kan ses som en exemplifiering av den kortare texten ”Varför teckna kroki?”. Bloggarna handlar om vad som händer under själva utövandet och om att förmå sig till att formulera sig runt det. Ofta är det faktiskt något bildproblem. Många gånger är det först när jag börjar försöka formulera mig runt det som jag inser vad jag egentligen håller på med och blir medveten om det. På så sätt tycker jag mitt tecknande har utvecklats.
Med Krokibloggarna vill jag också visa att det kan ge något att spara sina gamla krokier för att sedan gå tillbaka och se på dem med andra ögon.
Att tecknandet ger en realistisk grund och förståelse till tankar och prat om kroppens betydelse och om hur kroppsuppfattning och kroppsideal formas är också betydelsefullt.
Att inspirera till att teckna och reflektera.
Framförallt ge lite nöjsam förströelse.Trädgård

Omslag Trädgård 2014
Omslag Trädgård 2014

En pdf.fil med 38 sidor i A5 format på drygt 1 Mb

”Trädgård” är en komprimerad genomgång av saker som är bra att veta och förberedelser som är bra att göra för att förverkliga önsketrädgården.
Förberedelserna resulterar i ”kollaget”, “listorna”, planunderlag med inventering och foton på ditt hus med trädgård och omgivning samt växter du tycker är fina. Med dem som grund kan du gestalta och välja växter.
Genomgången är även avsedd att vara ett stöd vid anlitandet av professionell hjälp. Genomförs förberedelserna så kan ett möte med till exempel en landskapsarkitekt koncentreras mer på gestaltning och växtval.


%d bloggare gillar detta: