Tecknat med världsledande rörelseanalytiker Norman Taylor som ledare.


Under två dagar (7 och 9 sept 2022) var jag inbjuden att teckna kursdeltagare i rörelseanalys, ledda av Norman Taylor, förvaltare av Jaques Lecoqs pedagogiska arv och hans närmaste assistent under minst 20 års tid på École Lecoq. Det var helt fantastiskt och jag har lärt mig så mycket och fått så mycket inspiration och ideer till mitt tecknande, definitivt något för den som tecknar och även den som står modell.
Norman Taylors undervisning ingick i kursen Intro to Physical Theatre – actor created ensemble organiserad av Kjersti Webb länk till hennes sajt. Kursen bestod av två delar och två pedagoger och Amy Russel, ännu en världsledande pedagog, undervisade om poesin i drama och dramat, i rummet och rymden. … Lite svårare att sätta ord på det Amy Russel visar. Men under lördagkvällen den 10 september hade de en öppen presentation ”Are we tourists in this world or do we live here?”, också den ordnad av Kjersti Webb.

Efter att det visat sig att deltagarna kände sig bekväma med att jag tecknade av dem blev jag inbjuden att delta även under Amys timmar. Det hade jag ju gärna gjort, men då började min tid krympa ihop för att hinna ordna för mina gäster (som jag ju har) men framförallt för alla frågor gällande kroki- och modellteckningen. Modeller måste kontaktas angående höstens kroki och modellteckning med start den kommande lördagen 17 september och annonsering med en fallerande mejlfunktion på sajten. (inlägget finns förstås också på modellteckning.se)

Jag ska skriva lite mer om att fotografera eller filma jämfört med att teckna … men som sagt, allt är inte ordnat med modellteckningen än.

Hur materialet nu ska presenteras är en pågående fundering… men här är ett sätt att visa arbets- och lärandeprocessen.

With thanks and gratitude this collection of sketches and the sketches one by one are licensed with an Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) to Norman Taylor, Amy Russel, Kjersti Webb and the participants: Anic, Heather, Yuriria, Marc, Matilda and Pekka of the course “Intro to Physical Theatre – actor created ensemble” 2022.

Alla 92 bilderna, 46 skisser från varje halvdag. Nästan en tapet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: