ett skåp med tygväggar


2022 02 27

Vita damastdukar, linnedukar är så vackra. Ibland använder jag dem men mesta tiden ligger de travade i ett skåp utom synhåll. Även när de används så döljs deras mönster oftast av dukningen. Det är sällan de kommer till sin rätt.

Lagerhyllan för frukostporslin, glas och bestick, ville jag däremot dölja och kom på att nog skulle väl linnedukarna kunna komma till sin rätt som väggar på den snickrade hyllan.

Efter lite funderande över hur de skulle monteras för att vara lätta att både sätta upp och ta av för att tvätta och stryka eller mangla dem så satte jag saxen i dem. Sydde kanaler och tillverkade band och öglor för att kunna fästa och sträcka upp dem.

Hyllan vitmålades, kompletterades med akrylglas i bakkant och ett glas som topp. I februari 2022 var det klart! Ett linneskåp?
Kameran lyckas inte återge, damastmönstret … får ta nya bilder.
Det blev väldigt fint med en lampa i skåpet, lyser genom det vita linnet, hela skåpet sprider ett milt ljus och det blir väldigt lätt att se vad som finns i skåpet. … ska ta en bild på det med. Det är lätt att byta tyg. Till jul, påsk eller midsommar kan man ju ha ett annat tyg.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: