slut på skolan (end of school)

alla inlägg- all posts, målningar-paintings

After school - slut på skolan Obviously after school. Three young women walks down the street in Port Elisabet. The braces from the schooluniform dangles over their hips and their short skirts swings as they walk. Bold prints are crawling over the schooluniforms strikingly white sweaters, hats on in a jaunty angle and neatly pushed back, kneehigh broadly cross striped knitted stockings and checkered thin nylon stockings. Tomorrow it is the first of May, labourday, a day celebrated. All shops and workplaces are closed and school as well. Port Elisabet, Bequia, Saint Vincent, April 30 2014. Tydligen är det slut på skolan. Tre unga kvinnor går gatan fram i Port Elisabet. Skoluniformens hängslen dinglar ner över höfterna och de korta kjolarna som vippar när de går, fräcka stora tryck klättrar över skoluniformens bländvita tröjor, hattarna på sned, käckt tillbaka skjutna, knähöga tvärrandiga stickade strumpor, rutiga tunna nätstrumpor. Imorgon är det första maj då arbetardagen helgas här, all handel är stängd och förstås även skolan. Port Elisabet, Bequia, Saint Vincent 2014 04 30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.