att designa – en rörelse som kan uttrycka allt från behag till skräck – a move expressing everything from grace to horror

Förberedelse 1-4

Förberedelse 1

Att göra ett collage. Leta reda på bilder på sådant du tycker om. Om ni är flera så gör var sitt collage. Det kan vara en favoritbil, en fin färgkombination av vad som helst, material, fint ljus i en bild, ett landskap, en slips, en klänning, skor, djur och människor. Sätt sedan samman detta till ett collage. Om ni är fler så gör alla varsitt collage med lika många bilder.

Förberedelse 2

Om ni är flera om trädgården så skriv ner en lista var på högst tio saker ni vill ha (tex skulptur, berså, fontän, etc..) och högst tio saker ni vill kunna göra. (spela tennis, sola, öva pilbåsskytte, etc…) Det ni listar ska vara för nöje och njutning och behöver inte vara direkt knutna till trädgården. Tex om du gillar att vindsurfa så vill du ha plats för brädan och kanske en platta att stå och träna på. Du vill kanske ha plats för kampsport ute, en liten golfgreen. .

Gör därefter en motsvarande lista på saker du behöver (nu kan du önska dig en parkering, svetsyta, sopställ…) och de saker du behöver kunna göra (hänga tvätt, renovera möbler, sprutmåla, parkera bilen, etc. …).

Förberedelse 3

Det är svårt att få en riktig bild av en planta på plantskolan. Gå på promenad i något villakvarter med uppvuxna trädgårdar som ligger i samma eller i en högre växtzon som din trädgård.

Titta efter om du ser buskar, träd och blommor som du tycker är fina. Om du inte kan få reda på vad de heter så ta en bild på dem och ta med till mig. Om du får reda på det latinska namnet kan du sedan lätt söka upp information om plantan på nätet.

Sverige är indelat i åtta växtzoner. Den varmaste är zon ett och den kallaste är åtta.På webbsidan för Svensk trädgård hittar du en karta med zonidelningar. http://www.tradgard.org/svensk_tradgard/zonkartan.html

Förberedelse 4

Fundera på hur du faktiskt beter dig och vad du egentligen väljer när det kommer till kritan. Som ett exempel är här en liten historia om ett par.

”Paret hade haft badkar i många år men när de skulle bygga nytt hus bestämde de sig för att inte sätta in något nytt. För trots att de tyckte att det var så avslappnande, lyxigt och skönt att bada så gjorde de det nästan aldrig. Det hände högstnågon gång om året.Till det nya huset köpte de istället en liten badpool som de fyllde med bubblor och badade i under ljumma sommarkvällar.

Inne hade de ångbastu, torrbastu och tre duschar istället.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: