att designa – en rörelse som kan uttrycka allt från behag till skräck – a move expressing everything from grace to horror

Trädgård, en liten skrift

Omslag Trädgård 2014

Omslag Trädgård 2014

Din trädgård

Omslag Trädgård 2014

”Trädgård”, är en komprimerad beskrivning av saker som är bra att veta och förberedelser som är bra att göra för att förverkliga din önsketrädgård. Genomgången är även avsedd att vara ett stöd i valet av eventuell professionell hjälp. Förberedelserna resulterar i collaget, ”listorna”, planunderlag med inventering och foton på ditt hus med trädgård och omgivning samt växter du tycker är fina. Med grund i dem gestaltar du och väljer växter. Anlitar du en landskapsarkitekt innebär förberedelserna att konsultationen kan koncentreras på gestaltning och växtval.

Skriften ”Trädgård” kom till då jag  i egenskap av landskapsarkitekt, blev tillfrågad om jag kunde göra en present till ett par nyblivna trädgårdsägare. Efter lite funderande blev det ett utvidgat presentkort på två timmars konsultation. En liten skrift med förberedelser inför mötet och med svar på frågor som ofta ställts av trädgårdsägare under åren (36 sidor i A5 format). Ett litet komihåg att ha med sig efter mötet, för det man eventuellt har glömt. Så att mötet kan koncentreras på gestaltning och växtval.
– Det var inte så dumt.

Därefter gjorde jag om den något till en komprimerad handledning med lite ”bra att veta och göra” för den som tänker göra om sin trädgård.
Men skulle jag trycka upp en massa exemplar, lägga den på min webbsida eller göra en ebok av den? Eller alltihop? Det blev ett huvudbry. Någon föreslog att jag kunde be något förlag att ge ut den. Det har jag nu gjort – vi får se om de nappar.

Förlaget nappade inte.
Skriften kan göras mer pedagogisk i sin struktur – jag gör det innan jag lägger upp den här.
till toppen – to the top

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: